Понеділок, 28 червня 2021 09:32

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України.

Міжнародна організація «Жіноча Громада» спільно з іншими громадськими жіночими організаціями України впродовж кількох місяців проводили навчання жінок-активісток стосовно прав людини, готували тексти статей майбутньої Конституції, на ці семінари, які проводила кандидат юридичних наук Тамара Михайлівна Мельник, одна з перших ґендеристок України, приходили депутатки і депутати різних рівнів.

Саме цього дня МО «Жіноча Громада» в актовій залі інституту журналістики та міжнародних відносин проводила конференцію «Рік після прийняття Пекінської декларації та Платформи дій», на якій делегатки четвертої Всесвітньої конференції зі становища жінок та жінки-лідерки обговорювали початок спільної діяльності з виконання найбільш всебічних і трансформаційних глобальних програм для досягнення ґендерної рівності та розширення можливостей жінок та дівчат, що була прийнята 189 країнами світу.

Ми очікували прибуття на нашу конференцію делегаток - Депутаток Верховної Ради України, але процес обговорення та прийняття Конституції України затягувався: тому вони час від часу телефонували в Президію Конференції і ми озвучували їхні повідомлення. День був надзвичайно позитивний, ми згадуємо його досі. Ми вірили, що правильна Конституція сприятиме правильному курсу на розвиток країни. 

25 років ми йшли різними шляхами, то наближаючись, то віддаляючись від країни нашої мрії. Але велика мрія не згасає. І сьогодні, в складній політичній, економічній ситуації Україна прямує шляхом, відображеним в Конституції. Жіноцтво країни, представлене численними жіночими громадськими організаціями, жінками-лідерками та великою армією жінок-трудівниць докладали та докладають зусиль для розбудови величної України, в якій комфортно будуть жити прийдешні покоління українців. Ми втримали країну, сприяли і сприяємо її розбудові та оновленню!

ВІТАЮ ВАС З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

 

Людмила Порохняк-Гановська,

Голова Національної Ради Жінок України

Віце-президентка Європейського Центру Міжнародної Ради Жінок

 

Прочитано 154 разів

Останні матеріали

трав. 01, 2024 15

Участь Голови НРЖУ в Форумі ООН

1 травня 2024 року відбувся Форум ООН «Дослідження сімейної політики та народонаселення…
квіт. 24, 2024 191

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 205

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 237

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…

Вісник Національної ради жінок України