Неділя, 21 квітня 2024 17:29

Дивосвіт Трипілля

 

      1 листопада 2023 р. у Київському професійному коледжі з посиленої військовою та фізичною підготовкою відбувся захід до 130-річчя відкриття Трипільської культури. З основною доповіддю виступав академік, археолог, історик, дослідник, письменник, автор численних науково-історичних книг про Трипілля Юрій Шилов.

      Під час заходу відбулась виставка Голови ГО «ВГО «Поступ жінок-мироносиць» Зої Ружин.

На честь 130-річчя відкриття Вікентієм Хвойкою древньої цивілізації – Трипільської культури на території України відбулися заходи як в Україні, так і за кордоном.

      На одному із таких заходів побувала й Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська.

      Цьогоріч в столиці Португалії Лісабоні група «Дивосвіт Трипілля» на чолі з Галиною Щербань організувала Defile de moda на честь 130-річчя відкриття Вікентієм Хвойкою древньої цивілізації – Трипільської культури на території України.

     Вечір показ моделей вбрання за мотивами Трипільських символів демонструвала авторка – дизайнерка одягу Галина Щербань. В моделях було використано тканини, створені в гамі кольорів древніх покладів глини на Київщині за ідеєю вченої-мисткині – реконструкторки Людмили Смолякової (Київ).

     Прості, але такі незвичайні форми, реконструйовані прикраси та орнаменти перенесли нас на тисячі років в глибину віків до наших талановитих пращурів, які були фундаментом багатьох більш пізніх цивілізацій.

      Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська за поширення інформації в Європі стосовно історичного минулого України шляхом організації заходів в Португалії, в тому числі в створенні моделей одягу та ідею відео «Минуле пливе в прийдешнє» нагородила Галину Щербань Золотим орденом НРЖУ «Поступ миру та любові».

     А зовсім недавно Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська виступила на Асамблеї СФУЖО, що проходила 15.10.2023 в Перемишлі, в одязі з Трипільськими мотивами. Авторка туніки з Трипільськими мотивами Людмила Внучкова, членкиня Київської організації Національної спілки художників України. Майстриня в галузі декоративно-прикладного мистецтва (художній текстиль).

Прочитано 29 разів

Останні матеріали

трав. 12, 2024 24

Втілюємо наш Проєкт

#АктивізаціяГромад #МузейЮріяДахна #IsarEdnannia Ми продовжуємо втілювати наш Проєкт. У…
трав. 12, 2024 19

Вітаємо наших Берегинь!

Щороку у другу неділю травня відзначають День матері. Нині воно припадає на 12 травня. В…
трав. 06, 2024 264

«Дивосвіт України» в Седнівському храмі

Майстер-клас «Дивосвіт України» в Седнівському храмі Георгія Переможця Чернігівської…
трав. 06, 2024 263

Творча зустріч з мисткинею

Зустріч Зої Ружин, поетеси, громадської діячки, авторки десятка поетичних збірок, текстів…

Вісник Національної ради жінок України