Вівторок, 17 грудня 2019 09:59

Відкриття виставки

Пресреліз


           Національна Рада жінок України (НРЖУ) представляє виставку на тему: «Національна Рада жінок України: 100 років історії. 20 років відродження».
Мета виставки – ознайомлення з діяльністю Національної Ради жінок України, яка об’єднує жіночі організації України.

На виставці подано історію створення НРЖУ, її міжнародна діяльність та сьогодення. Детально можна ознайомитись з громадськими організаціями, що входять до складу НРЖУ. Зокрема, з такими організаціями, як: Міжнародна організація «Жіноча громада» (голова організації Марія Драч); Міжнародна Ліга «Матері і сестри – молоді України» (голова організації Галина Яблонська); ГО Школа Рівних Можливостей  (голова Правління Лариса Колос); ГС «Спілка жінок України» (президент Леокадія Герасименко); ГО «Ла Страда-Україна» (голова організації Ольга Калашник); ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» (голова Правління Тетяна Коцеба); Всеукраїнська ГО Центр – «Розвиток демократії» (голова організації Елла Ламах); Клуб українських жінок льотних спеціальностей «Авіатриси» (президент Надія Павловська); Всеукраїнська Ліга Українських жінок (голова організації Марія Петрова); ГО «Всеукраїнське об’єднання «Поступ жінок-мироносиць» (голова організації Зоя Ружин); Всеукраїнська ГО СОЮЗ УКРАЇНОК (голова організації Ореслава Хомик); ГО «РОЗРАДА» (голова організації Валентина Бондаровська); Всеукраїнське жіноче об’єднання «СОЛІДАРНІСТЬ» (голова організації Валентина Гошовська).

Представлено і мистецький проєкт НРЖУ: «Перлини української культури – світові».

Окрім інформаційної складової, виставка має на меті показати постійно діючий значний потенціал жіночих громадських організацій.  За часів функціонування Міністерства України у справах сімʼї та молоді цей потенціал частково використовувався державними інстанціями, що робило їх діяльність більш продуктивною. В даний момент жодна державна структура не здійснює реальної співпраці з жіночими громадськими організаціями, як своїми партнерами. Жіноча громадськість закликає Україну приєднатись до партнерства Біарріц, запропонованого на саміті G7 у серпні 2019 року, коли Консультативна рада з ґендерних питань «G7» закликала світових лідерів скасувати закони, які піддають жінок дискримінації, та сприяти забезпеченню подальших реформ, які принесуть прогрес і рівність жінкам і дівчатам.

Ми вдячні Урядовому уповноваженому з питань ґендерної політики Катерині Левченко за той міст, який вона прокладає між державними структурами та громадськими організаціями і вважаємо нашу виставку цеглинкою на шляху до взаєморозуміння та співпраці.

 

Пресслужба Національної Ради жінок України

Прочитано 278 разів

Останні матеріали

трав. 12, 2024 24

Втілюємо наш Проєкт

#АктивізаціяГромад #МузейЮріяДахна #IsarEdnannia Ми продовжуємо втілювати наш Проєкт. У…
трав. 12, 2024 19

Вітаємо наших Берегинь!

Щороку у другу неділю травня відзначають День матері. Нині воно припадає на 12 травня. В…
трав. 06, 2024 266

«Дивосвіт України» в Седнівському храмі

Майстер-клас «Дивосвіт України» в Седнівському храмі Георгія Переможця Чернігівської…
трав. 06, 2024 265

Творча зустріч з мисткинею

Зустріч Зої Ружин, поетеси, громадської діячки, авторки десятка поетичних збірок, текстів…

Вісник Національної ради жінок України